Кадър Нова твПродължава разпространението на опасния коронавирус.  Втори град в

...
Кадър Нова твПродължава разпространението на опасния коронавирус.  Втори град в
Коментари Харесай

Втори град в Китай въведе извънредно положение заради коронавируса

Кадър Нова тв

Продължава разпространяването на рисковия ковид.  Втори град в Китай вкара изключително състояние в опит да спре разпространяването на болестта. След 11-милионния Ухан, град с 6 милиона поданици, спря придвижването на градския превоз и самолетите, а жителите му са призовани да не го напущат, съобщи Нова  тв.

Към момента умрелите от новия вид ковид са 17, общо 570 са инфектирани в няколко страни.

От българското външно министерство предложиха на всички, които би трябвало да пътуват в рисковите дестинации да заобикалят пряк контакт с очевидно заболели хора, както и непосредствен контакт с диви и селскостопански животни. Препоръчително е да носят маски. 

Очаква се Световната здравна организация да реши дали да бъде оповестено интернационално изключително състояние, или не.

Решението, което ще бъде взето, ще засегне директно и България. Ако бъде оповестено изключително интернационално състояние, всички страни ще би трябвало да упражняват доста по-сериозен медицински надзор. Какъв е той, взема решение всеки настрана.

„ Хората нямат място за суматоха или някаква паника. За България мога да дам за образец сезонния грип, който е доста по-опасен от такива екзотични типове вируси, които могат да имат отблясъци, само че това е много надалеч от тук все още ”, съобщи доцент Михаил Околийски, СЗО.

В Китай, управляващите вършат всичко допустимо, с цел да удържат вируса единствено в местата, в които той към този момент върлува. След като оповестиха изключителното състояние, улици, магазини и заведения за хранене в 11-милионния град Ухан останаха пусти. Полиция, спецчасти и военни охраняват железопътната гара, а входовете й са блокирани с железни бариери.

От през днешния ден същите ограничения са въведени и в 6-милионния град Хуанган.

Здравните специалисти припомнят, че животът на коронавирусите е релативно къс и възможна болест след допир със артикули от Китай е невъзможна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner 46 (преди 31 секунди) Рейтинг: 10 | Одобрение: 0 Долу комунягите и селският им електорат!!!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР